Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönningsgatan rivs – trots underskott

Även om Hofors kommun gör underskott så ska Rönningsgatan 25 rivas i år.
– Vi kan anföra särskilda skäl då det blir en bostadsanpassning och ta pengarna från vårt kapital, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt.

Alliansen, M, C, FP och KD har hela tiden motsatt sig rivningar i Hofors. De vill se en försäljning av ett antal fastigheter ur Hoforshus bestånd. När kommunfullmäktige skulle besluta om budgetuppföljningen dök frågan om rivning av Rönningsgatan 25 upp. Från ett tidigare förslag om att inte riva fastigheten i år av ekonomiska skäl hade majoriteten, S, V, och MP ändrat inställning. Nu gick det bra att riva huset, en kostnad på två miljoner kronor, även om kommunen då skulle få ett underskott för i år.

Hans Backman, FP, ansåg att ett rivningsbeslut är olyckligt. Kommunalrådet Marie-Louise Dangardt försvarade rivningen och ansåg inte att ett underskott var något problem.

Beslutet blev att huset rivs i år, men en enig opposition reserverade sig mot beslutet.