Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rosor till Kevin

Ung som gammal, kvinna som man – Gävle konserthus fylldes av cirka 270 Kevin Borg-fans. Hade Kevin själv fått välja hade han ändrat på konserten så att alla kunde få dansa.

– Nu släcks det, det släcks! Fnissar tre tjejer.

Bandet intar scenen och bygger upp stämningen lite extra genom att stå stilla i det dova röda ljuset en bra stund. En tjej håller hårt i en ros med tillhörande kort: ”Till Kevin”.

Till slut kommer Kevin. I jeans och grå kavaj springer han ut på scenen. Tjejerna skriker högt och kan inte sitta stilla i sina stolar. Under öppningslåten ”Street lights” får han halva publiken att klappa med, han uppmuntrar även till dans men få vågar lyfta sina rumpor.

Trots säkra tonhöjningar och Kevins charmiga personlighet i all ära blir inte de tre första låtarna så mycket roligare än det gråa vädret utanför konserthusets väggar.

Det är först när Kevin kastar av sig kavajen som den riktiga energin kommer fram i hans ögon, det är först då han erövrar scenen fullt ut. Till covern ”All right now” av Free rör han sig över hela scenen och får med sig publiken i allsång.

Därefter kör han ännu cover, Bon Jovis ”Living on a prayer”, en låt som också den får igång publiken. Mobilkamerorna är uppe stup i kvarten för att försöka fånga ögonblicket.

I och med att kavajen åker på igen går Kevin åter på halv tank. Det är dags för en pampig ballad och en stol placeras på scenen.

Några läppar sjunger försiktigt med i texten.

– Ursäkta ibland för min svenska, ibland förstår jag inte själv, säger Kevin och ler.

Publiken skrattar och nickar förstående. Det lyser om honom när han berättar att det är dags att sjunga en låt som han har skrivit själv.

Låten heter ”Paint it black” och när han sjunger lyckas hans färgstarka personlighet och energi lysa igenom den grå kavajen. En låt som publiken säkerligen hade dansat till om stolarna under deras kroppar hade försvunnit.

Dags för en maffig ballad till. Sedan tackar Kevin för sig och lämnar scenen. Inte förrän publiken står upp och klappar kommer han in på scenen igen, den här gången i skjorta och slips.

– Trodde ni på riktigt att vi skulle sticka så där? säger Kevin.

Så klart sjunger han Idol-vinnarlåten ”With every bit of me” och publiken jublar. Kevin har en röst som kan sjunga det mesta, men ska han fånga publiken är det helt enkelt egenskrivna rockigare låtar som gäller.

Tjejen med rosen knackar axel på raden framför och ber om att få skicka fram sin blomma, när den når Kevin ler hon förtjust och klappar glatt med händerna. Kevin säger hej då med blomman i handen och lovar Gävle att han ska komma tillbaka.

Och visst är Kevin Borg välkommen tillbaka till Gävle, men då gärna med fler egna låtar med hans sprudlande energi i.