1 ½ kilo squash
1 ½ kilo aubergine
2 röda paprikor
2 gula paprikor
6 röda lökar i klyftor
2 hela vitlökar i klyftor
2-3 dl olivolja
3 tsk salt
Gör så är:
1. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Skär squash och aubergine i ½ cm tjocka skivor. Kärna ur och skär paprikorna i långa bitar.
2. Lägg rödlök och vitlök i varmt vatten så går det lättare att skala dem för att sedan dela i klyftor. Skala vitlöksklyftorna.
3. Blanda 1/3 av grönsakerna i en långpanna. Häll på 1/3 av olivoljan och salt. Blanda väl. Grilla högst upp i ugnen i ca 20 minuter, rör om då och då så att grönsakerna inte bränns men blir mjuka och får en rostad yta. Gör på samma sätt med resten av grönsakerna.
4. Häll upp grönsakerna i en skål, smaka av med salt.