Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rostade grönsaker

1 ½ kilo squash

1 ½ kilo aubergine

2 röda paprikor

2 gula paprikor

6 röda lökar i klyftor

2 hela vitlökar i klyftor

2-3 dl olivolja

3 tsk salt

Gör så är:

1. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Skär squash och aubergine i ½ cm tjocka skivor. Kärna ur och skär paprikorna i långa bitar.

2. Lägg rödlök och vitlök i varmt vatten så går det lättare att skala dem för att sedan dela i klyftor. Skala vitlöksklyftorna.

3. Blanda 1/3 av grönsakerna i en långpanna. Häll på 1/3 av olivoljan och salt. Blanda väl. Grilla högst upp i ugnen i ca 20 minuter, rör om då och då så att grönsakerna inte bränns men blir mjuka och får en rostad yta. Gör på samma sätt med resten av grönsakerna.

4. Häll upp grönsakerna i en skål, smaka av med salt.