Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rostade grönsaker

Annons

1 ½ kilo squash

1 ½ kilo aubergine

2 röda paprikor

2 gula paprikor

6 röda lökar i klyftor

2 hela vitlökar i klyftor

2-3 dl olivolja

3 tsk salt

Gör så är:

1. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Skär squash och aubergine i ½ cm tjocka skivor. Kärna ur och skär paprikorna i långa bitar.

2. Lägg rödlök och vitlök i varmt vatten så går det lättare att skala dem för att sedan dela i klyftor. Skala vitlöksklyftorna.

3. Blanda 1/3 av grönsakerna i en långpanna. Häll på 1/3 av olivoljan och salt. Blanda väl. Grilla högst upp i ugnen i ca 20 minuter, rör om då och då så att grönsakerna inte bränns men blir mjuka och får en rostad yta. Gör på samma sätt med resten av grönsakerna.

4. Häll upp grönsakerna i en skål, smaka av med salt.