Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roxette gör comeback

När Per Gessle på onsdagen spelar i Amsterdam kommer Marie Fredriksson att gästa på scenen. Det är första steget till en comeback för Roxette, uppger Expressen som skriver att en officiell bekräftelse på återföreningen ska komma under tisdagen.

Roxette tvingades avbryta sin senaste utlandssatsning 2002 sedan Marie Fredriksson drabbats av cancer. Sedan dess har Per Gessle dels gjort succé som soloartist och även återförenat Gyllene Tider. Gessles senaste skiva var på engelska och han genomför för närvarande en Europaturné.
Roxette är efter Abba Sveriges största popexport någonsin. Historien om hur en amerikansk utbytesstudent tog med sig albumet "Look sharp" hem till en radiostation i Minnesota som nappade på låten "The look" är legendarisk. Några månader sedan blev låten den första av Roxettes fyra ettor på den amerikanska singellistan.
Roxette bildades 1986 och har sålt över 50 miljoner album och 20 miljoner singlar.
TT Spektra har förgäves sökt Roxettes manager Marie Dimberg för en kommentar.