Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rubbet gratis under sportlovet i Hofors: "Alla ska få ett kul lov"

Åka gratis i Hoforsbacken, bada gratis i Hoforshallen, innebandy i öppen idrottshall. Allt detta och mycket mer bjuds det på i Hofors under sportlovet.

Annons

Det är Entré ungdom och Hofors kommun som med hjälp av statsbidrag vill att alla barn i kommunen ska få ett bra sportlov vecka 9. Därför anordnas gratis aktiviteter under hela veckan.

Ritva Snellman är enhetschef för Entré ungdom. Hon berättar att de även tidigare ordnat aktiviteter för skolbarnen med hjälp av det så kallade EU-kortet.

– EU-kortet innebär att man har medlemskap i verksamheten, det kostar 100 kronor och gäller i ett år. Då kan man fritt delta i alla aktiviteter vi ordnar.

Med statsbidraget kan samtliga barn i kommunen delta, alltså även de som inte har EU-kort.

En dag erbjuds käpphästtävling, disco och talangjakt.

En annan dag avgår en buss från centrala Hofors för en heldag i Hoforsbacken. Alla barn- och ungdomar mellan 6 och 18 år kan följa med. Resan dit, utrustningen och åkningen, rubbet är avgiftsfritt.

Andra aktiviteter som det bjuds på är bland annat spela TV-spel, delta i en bowlingturnering och testa olika instrument.

– Med hjälp av bidraget har aktiviteterna kunnat utökas både vad gäller kvalitet och kvantitet.

Ritva Snellman berättar att målet är att alla barn ska få en bra fritid och ett roligt sportlov och inte behöva åka till andra kommuner för att utöva ett fritidsintresse.

– Vi försöker därför ha ett brett program som tilltalar så många som möjligt. I kommunen har vi många nyinflyttade från andra kulturer. Nu får också deras barn möjlighet att prova olika aktiviteter på sportlovet.