Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rullatorer stulna i Bergby

HAMRÅNGE- Vem kan finna någon mening med ett sånt här tilltag?Rut Källström och Gun Wahlström, båda boende i hyreshus i centrala Bergby, blev natten mot söndag bestulna på sina rullatorer.

Annons
De två bor i samma område men i skilda trappuppgångar, där de hade sina rullatorer inställda. Exakt när stölderna har skett är osäkert. Portarna låses klockan 21.00 men åtminstone den ena stod öppen flera timmar senare.
Båda kvinnorna drabbas hårt av stölderna.

- Jag kan inte ta mig någonstans utan min rullator. Jag är helt beroende av den för att kunna göra mina matinköp, läkarbesök och så vidare, säger Rut Källström.

Hur länge det dröjer innan de kan få nya rullatorer vet de inte. Den ansvariga sjukgymnasten vid Hamrånge hälsocentral finns inte tillgänglig den här veckan och om det går att ordna på annat sätt är oklart.

Anhöriga har sökt efter rullatorerna men det enda som återfunnits är korgen till den ena. Rut Källström och Gun Wahlström är nu oroliga att de själva får bekosta de nya rullatorerna.

- Men så kan det väl ändå inte vara? Vi har ju inte gjort något fel.

De nya rullatorerna kommer de att låsa fast.

- Fast egentligen är det ju skrämmande att man ska behöva göra det. Såna hjälpmedel borde väl ändå få stå ifred?

MARIANNE LUNDQVIST