Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rullsands camping kan få nya stugor

Uppsalastiftelsen fortsätter att planera för nya stugor och solvärmda duschar på Rullsands camping.
Beslutet om klartecken skjuts upp till hösten.

Uppsalastiftelsen tog vid årsskiftet över ansvaret för Rullsands camping, tillsammans med Billudden, Uppsala läns mest besökta naturområde. I dag har styrelsen sagt ja till att projektera och kostnadsberäkna en upprustning av campingen, men vill vänta tills det är gjort innan den säger ja till investeringen och ger klartecken för byggstart.

I dagsläget är satsningen beräknad till sex miljoner kronor, uppdelat på två etapper.

Uppsalastiftelsen vill bygga åtta nya stugor med kök och duschrum och göra nya campingtomter. Servicebyggnaderna ska få solvärmt duschvatten i stället för det gasolvärmda och ett nytt hus ska byggas för servering, kök och affär.

– Det är ett vettigt förslag som de kommer med. Det är efterfrågan på stugor som är mer ombonade, säger Kjell Jansson, ordförande i Skutskärs sportsklubbs Rullsandsavdelning som sedan många år driver campingen.

De förhandlar just nu om att fortsätta göra det även nästa år.

Den första etappen innebär att entrén rustas, stugorna byggs vid den före detta naturistcampingen och några av de gamla enkla flyttas. Ett av de två servicehusen ska också få soluppvärmt duschvatten. Jan Lundqvist, vd på Uppsalastiftelsen, tror att de ska hinna klart till nästa säsong, även om styrelsen sköt fram byggstartsbeslutet till septembermötet, när projekteringen och kostnadskalkylen ska vara klar.

Resterande arbeten är planerade till året därpå. Satsningen ska finansieras genom hyresavgiften för den som driver campingen.