Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rune och Folke, men sen då?

/
  • Det är Folke Sundmark och Rune Nyström till höger. Sen tror Björn Linder att han med klubbjackan är Sven ”Malin” Jernberg.

Annons

Det var tydligen ingen lätt uppgift att sätta namn på snöskottarna på Islandsplan. Men ett namn är i alla fall klart: Det är Rune Nyström som står till höger om Folke Sundmark, eller rättare sagt till vänster fast det blir höger i bild.

Invecklat? Javisst, men låt oss då säga att det är han med hatten som är Nyström. Detta har både Runes syster Rut Jansson och Hans Nordh intygat.

Björn Linder har en teori om att nummer 2 från vänster är Sven Jernberg, Malin kallad. Men Mats Wiberg i Malmö ger inte mycket för den teorin.

– Nej, Malin var en lång kille, så det kan inte stämma. Men det måste vara någon som var med och spelade, för det var grabbarna i laget som hade de där jackorna.

Mats har själv grubblat hela veckan men inte kommit någonvart.

– Jag får bara Lill-Karlsson och Lången i skallen. De var alltid med och skottade snö på Islandsbanan, och de brukade stå för lite pausunderhållning. Publiken ropade ”ååååå-hej” just när de skulle skyffla snön över sargen, och ibland hejdade de sig och så att säga fintade bort publiken. Det var alltid uppskattat.

Mats minns för övrigt också att den där improviserade ismaskinen med jutesäckar på släp bakom en vattentunna fanns med redan på Islandsbanan trots att det var naturis där.

Mer läsning

Annons