Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rusch till Gävle Strands nya

Redan efter en timme efter säljstarten var nästan hälften av Skanskas nya lägenheter på Gävle Strand förbokade.

– Vi hade räknat med många nyfikna, men inte det här. Det är fantastiskt, säger Jonas Östblom på Svensk Fastighetsförmedling.
Skanska släppte 24 lägenheter till försäljning i går, efter en period av viss vånda. Frågan var vad lågkonjunkturen och finanskrisen skulle betyda för intresset. Svaret blev att det fortfarande är många som är sugna på en lägenhet på Gävle Strand.
– Det är väl vattnet som drar, säger Anita Johansson som kom med maken Göran för att få veta mer om projektet. De har en bostadsrättslägenhet på Brynäs och är nyfikna på de nya lägenheterna. Priset för en fyrarummare, runt 2,5 miljoner, har de heller inte så mycket synpunkter på. För de två tvårumslägenheterna får man ge knappt en miljon kronor.
– Det är väl vad man får räkna med i Gävle i dag, säger Anita Johansson.
Priset är satt för att hålla nere månadskostnaden, som för fyrarummarna landar runt 4 800 kronor i månaden. Den vanligaste köpargruppen är äldre par, som är beredda att sälja sin villa. De som skrev på avtal igår har inte bundit sig för att köpa, men reserverar en lägenhet och får betala 10 000 kronor om de hoppar av.
Skanska ska bygga två hus i det nya området, med nästan bara fyrarumslägenheter. De är en bristvara i centrala Gävle, enligt Jonas Östblom.
Med de nya husen kryper Gävle Strand allt närmare havet. Alldeles intill området planeras en marina och Skanskas projektledare, Lars Bergmark, hoppas nu att de andra byggherrarna ska komma igång med sina byggplaner. Skanska funderar för sin del redan på nästa etapp.
– Det är viktigt för hela området och för hela Gävle att fler kommer igång, säger Lars Bergmark.
Skanska hoppas att komma igång med byggnationen i höst. 70 procent av lägenheterna ska vara sålda innan man trycker på knappen. Om allt går så väl kan det vara dags för inflyttning nästa sommar.