Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rustning mot myggplågan

I slutet av veckan kommer Gävle- och Uppsala­trakten att översvämmas av tusentals flaskor myggmedel. Det är det amerikanska företaget Autan som delar ut sprejen gratis.
– Vi har förstått att det är stora problem med myggor i trakten och vi vill därför hjälpa till så gott vi kan, ­säger Johanna Zetterholm på företaget.

Ett jippo för att etablera ett nytt myggmedel på den svenska marknaden, eller en helt osjälviskt hjälpande hand till ett område som har lidit under myggplågan? Det mesta talar väl för att det handlar om det tidigare alternativet när det amerikanskägda företaget Autan nu på torsdag ska spreja Gävle med myggsprej.

– Genom att dela ut så mycket myggmedel så täpper vi igen marknaden här, så det är ju egentligen inte en särskilt bra idé marknadsmässigt, säger Johanna Zetterholm.

Utdelningen sker i Gävle på Stortorget och sedan drar turnén vidare ner mot Gysinge och Österbybruk för att sedan avslutas i Uppsala.

Vad myggorna planerar för motoffensiv är oklart.