Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S får egen majoritet efter M-avhopp

Socialdemokraterna i Ockelbo får egen majoritet efter massavhopp i Moderaterna.

– Mycket tråkigt det som hänt, säger moderaternas lokale ordförande Anders Nordlander.

Sverigedemokraterna fick en tom stol i fullmäktige i fjol när Linda Andersson flyttade till Sandviken. Nu får också Moderaterna en tom stol efter att Lena Franksson flyttat till Uppsala.

Vid senaste valet hade Moderaterna i Ockelbo en lista med 14 namn till fullmäktige. Elva av dem har av olika anledningar lämnat politiken.

– Många har flyttat från kommunen, andra har vi inte sett till så mycket. Till nästa val ska vi skarpt titta på vilka personer som sitter på listan, hur intresserade de är och hur aktiva det kan vara, säger Anders Nordlander.

Senaste avhoppet innebär att moderaterna fram till nästa val har tre ledamöter i fullmäktige i stället för fyra.

– Vi ska försöka påverka så mycket vi kan med våra tre platser och sedan se till att det här inte händer igen, säger Anders Nordlander.

Avhoppen innebär att Socialdemokraterna nu har egen majoritet i fullmäktige.

– I praktiken får det ingen betydelse. Vi fotsätter ha valtekniskt sambete med andra partier. Ensam är inte stark, säger kommunalrådet Magnus Jonsson, S.

Men nu får ni alltid er vilja igenom, även när ni är oense med alla andra?

– Ja, det stämmer, så är det