Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-ombud utsedda

Socialdemokraterna har nu utsett ombuden till höstens partikongress. Från Gävleborgs län åker 13 ombud till kongressen som ska slå fast partiets politik inför valet nästa år.

De ordinarie partikongresserna hålls vart fjärde år och de 350 ombuden utses genom medlemsomröstningar runt om i landet. I Gävle valde medlemmarna att utse arbetarekommunens ordförande Peter Hasch och vice ordförande Elin Lundgren till ombud på årets kongress som hålls i Stockholm i månadsskiftet oktober-november.

– Det var många som ville åka så det känns jättekul att få förtroendet att representera Gävle, säger Peter Hasch.

Kongressen har döpts till ”jobbkongressen” och Peter Hasch tror att kampen mot arbetslösheten kommer att vara i fokus.

Men det blir också utrymme för att diskutera en del annat. Tillsammans med Carina Blank har Peter Hasch skrivit en motion om ”kulturell allemansrätt”, inspirerad av Gävles ansökan om att få bli europeisk kulturhuvudstad.

Eftersom det är valår nästa år kommer mycket krut att läggas på att diskutera hur den rödgröna oppositionen ska göra för att lyckas ta över makten. Peter Hasch har sitt recept klart.

– Det viktigaste är att fokusera på det som är våra grundläggande värderingar om jämlikhet, rättvisa och solidaritet.