Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir de nya husen på Almvägen

Planerna på nya bostadshus på Almvägen i Gävle börjar ta form. Entreprenör är utsedd och i sommar inleds rivningen av de befintliga radhusen. 2017 ska 66 nya hyreslägenheter stå inflyttningsklara.

Annons

Det är sedan länge klart att de äldre radhus som Gavlegårdarna äger på Almvägen i Fridhem i Gävle ska rivas och ersättas av flerbostadshus. Nu har en entreprenör, PEAB, utsetts för projektet och det betyder att arbetet kan inledas inom kort.

Tanken är att rivningsarbetet ska påbörjas under sommaren.

– Vi har ingen exakt tidplan ännu. Men vår förhoppning är att man ska hinna klara av rivningen nu under sommaren innan skolorna börjar igen. Det kan bli lite bullrigt och dammigt under den här perioden, säger Per Ivåker, projektledare på Gavlegårdarna.

Hela projektet kommer att pågå i ungefär ett och ett halvt år. Under den tiden kommer området av säkerhetsskäl att vara inhägnat.

De sju tvåvåningshus som ska byggas kommer att ha totalt 66 lägenheter. Det kommer att bli fem enrumslägenheter, 49 tvårumslägenheter, tio trerumslägenheter och två fyrarumslägenheter. De beräknas vara inflyttningsklara i början av 2017.

De nya husen, som kommer att ha putsfasad, baseras på förslaget "Livet från den ljusa sidan" som vann den arkitekttävling som tidigare hölls. Det betyder bland annat att grönområdet som ligger på baksidan av husen kommer att bevaras.

Från och med hösten 2016 blir det möjligt att anmäla intresse för de nya lägenheterna. Den som är intresserad måste dock först registrera sig i Gavlegårdarnas bostadskö och börja samla poäng.