Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Så bra att jag nästan svimmade"

Prisbelönt barnteater i Sandviken. Men vad tycker barnen? Max Hebert tog med sig Imre fyra år och Moa fem år på teater.

Marmelad är en dansföreställning för små barn, av den prisbelönta koreografen Claire Parsons. Förseställningen har turnerat både i Sverige och internationellt. I maj genomförs Scenkonstbiennalen, där Sveriges bästa teater- och dansföreställningar samlas. Marmedlad är en av de utvalda föreställningarna.

Men tycker barnen också att den är bra? Max Hebert tog med sig sin son Imre Hebert Engblom fyra år och hans kompis Moa Axling fem år och såg föreställningen när den gästspelade på Kulturcentrum i Sandviken.

Imre: Jag tycker att det var så bra att jag nästan svimmade. De gjorde volter. Och det var jättekul när de satte sig på varandra. Jag tror att de blev vimmelkantiga.

Moa: Det var spännande, och bra. Det var människor som gjorde trix. Och de jonglerade. Och hade bollen på huvudet och i nacken.

Max: I föreställningen var det Mira och Viktor som dansade och gjorde konster. De hade vita kläder och röda bollar. Och sen visade de något grönt i en burk. Som ni fick känna på.

Imre: Är marmelad grönt? Det var mjukt. Och klibbigt. Och kallt.

Moa: Det kanske var päronmarmelad. Eller slajm. Slajm kanske var marmelad. Men finns det verkligen päronmarmelad?

Imre: Jag tror att det finns päronmarmelad. Det var slajm på riktigt. De viftade med sina kjolar så att det blåste på oss. Det blåste inomhus. Och så gick de nästan på oss, och viftade med kjolarna på oss. Då skrattade vi.

Max: Jag tycker att det var så fin musik, allt från elektronisk musik till fioler. Och de var ju väldigt bra på att dansa, de var viga och starka.

Moa: Jag tycker att det är kul att göra kullerbyttor, men inte på något hårt. Och jag vet inte om jag är stark. Jag skulle vilja kunna jonglera. Jag ska träna på det. Det är väldigt kul med teater.

Imre: Jag skulle vilja se teatern igen. Jag skulle också vilja jobba på teatern när jag blir stor. Det skulle vara jätteroligt. Då ska jag klä ut mig till en robot. Den snurrar runt och skjuter, och så blir den alldeles yr i huvudet av förskräckelse.