Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så driver Linda Asplund Norengs in i framtiden – Gävles mest anrika redovisningsbyrå står stark: "Vi vill ligga i framkant"

I 60 år har Norengs Redovisning i Gävle hjälpt och utvecklat små och stora företag i hela landet. De senaste åren har firman tagit stora digitala kliv för att stå stark även i framtiden.
– Vi vill skapa en modern redovisningsbyrå och vi är på god väg att lyckas, säger byråchefen och ägaren Linda Asplund.

I år fyller Norengs Redovisnings 60 år. Det var Gösta Noreng som startade firman 1960.

– Han var kamrer på ett företag som sålde diskmedel. Men så kom han på kant med chefen, gick hem och startade eget istället, berättar Stefan Noreng och ler.

Stefan är son till Gösta och tog över byrån 1990. För fem år sedan kände han att det var det dags att göra en förändring för att stärka företagets framtid. Lite otippat var det kanske, att hans styvdotter Linda Asplund visade intresse för att gå in i firman.

– Jag har jobbat med ekonomi och som säljare och även om jag är uppvuxen med byrån hade jag tidigare inget som helst intresse för redovisning, förklarar hon.

På Norengs hemsida kan du läsa mer om redovisningsbyrån

Ändå var det något som lockade. Inte minst tanken på att få skapa ett modernt företag och leda det in i framtiden.

– Firman var lite ”old school” och vi behövde påbörja en förändringsresa, både för oss och kunderna, säger Linda.

Linda anställdes som chef och blev ansvarig för redovisningsdelen av företaget. Förra sommaren köpte hon byrån.

– Vi har fått med oss medarbetare som vill göra den nödvändiga resan med oss och nu har vi tagit ett stort digitalt kliv när det gäller appar, moderna affärssystem och redovisningsprogran.

Här kan du läsa mer om vilka tjänster Norengs erbjuder till företag och privatpersoner

13 personer arbetar på Norengs Redovisning. En projektledare jobbar med helhetsbilden och är expert på att driva de digitala processer som är nödvändiga.

– Nu har det gått fem år och vi står i ett läge där vi kan möta våra kunder i en digital värld, det är vi stolta över, säger Linda Asplund.

Effektivare arbetssätt och ökad tillgänglighet är ett par exempel på goda resultat.

Norengs riktar sig till både privatpersoner och små och medelstora företag och hjälper till med allt ifrån redovisning och bokslut till bolagsdeklarationer, ekonomisk rådgivning och utbildning.

– Vi jobbar mycket med hantverkare, restauranger och familjeföretag. Det viktiga för oss är att det finns ett gemensamt intresse för varandra. Merparten av de uppdrag vi tar in ska vara sådana som vi vill ha, för oss handlar det inte om att jaga timmar.

Norengs Redovisning ser positivt på framtiden.

– Vi är redo för nya medarbetare, smarta samarbeten och spännande uppdrag, säger Linda Asplund.

Här finns kontaktinformation till Norengs

Fakta - Norengs Redovisning:

● Kort bakgrund: Är en av Gävles äldsta redovisningsbyråer och fyller 60 år 2020. Norengs är idag en modern redovisningsbyrå som arbetar i digitala flöden och som strävar efter smarta samarbeten med kunderna. Norengs kunder återfinns i hela Mellansverige.

● Tjänster som Norengs erbjuder: Redovisning & bokslut, privat inkomstdeklaration, bolagsdeklaration, affärsutveckling, bolagsbildning & bolagsändring, outsourcing/uthyrning av konsult, ekonomisk rådgivning, utbildning i redovisning, lönehantering, digitaliseringsprojekt.

● Adress: Ersbogatan 6, Gävle.

● E-post: info@norengs.se

● Hemsida: https://www.norengs.se/

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Norengs Redovisning och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.