Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så firas barnkonventionens dag i Gavlerinken

I morgon tisdag uppmärksammas Barnkonventionens dag på Gavlerinken i Gävle. Över 2 300 elever och pedagoger från årskurs fem och sex i Gävle deltar.

I fjol slogs rekord i Gavlerinken med världens störta matteleketion.

– Förra året slog vi ett världsrekord, i år satsar vi på att visa att ämnet matematik går att applicera på allt i vardagen på ett lek- och lustfyllt sätt, säger Karolina Lisslö, Mattecentrums generalsekreterare i ett pressmeddelande.

I år ligger fokus särskild på två artiklar ur Barnkonventionen: nummer 28 som handlar om alla barns rätt till utbildning och nummer 31 som handlar om alla barns rätt till lek, vila och fritid.

I år har skolorna också fått i uppdrag att lära sig mer om barnkonventionen och även arbeta praktiskt med koppling till ämnet matematik.

– Förra året var startskottet på ett långsiktigt arbete med Gävles skolor där vi jobbar för att öka kunskapen om barns rättigheter och barnkonventionen, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör i Brynäs IF och verksamhetsansvarig i En bra start. I år har vi vidareutvecklat konceptet, och det kommer att bli en magisk dag för eleverna i arenan.

Det är En bra start sin arrangerar dagen tillsammans med Mattecentrum och Unicef.

Läs mer: Gefle Dagblad livesänder från världens största mattelektion i Gavlerinken