Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så firas barnkonventionens dag i Gavlerinken

I morgon tisdag uppmärksammas Barnkonventionens dag på Gavlerinken i Gävle. Över 2 300 elever och pedagoger från årskurs fem och sex i Gävle deltar.

Annons

I fjol slogs rekord i Gavlerinken med världens störta matteleketion.

– Förra året slog vi ett världsrekord, i år satsar vi på att visa att ämnet matematik går att applicera på allt i vardagen på ett lek- och lustfyllt sätt, säger Karolina Lisslö, Mattecentrums generalsekreterare i ett pressmeddelande.

I år ligger fokus särskild på två artiklar ur Barnkonventionen: nummer 28 som handlar om alla barns rätt till utbildning och nummer 31 som handlar om alla barns rätt till lek, vila och fritid.

I år har skolorna också fått i uppdrag att lära sig mer om barnkonventionen och även arbeta praktiskt med koppling till ämnet matematik.

– Förra året var startskottet på ett långsiktigt arbete med Gävles skolor där vi jobbar för att öka kunskapen om barns rättigheter och barnkonventionen, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör i Brynäs IF och verksamhetsansvarig i En bra start. I år har vi vidareutvecklat konceptet, och det kommer att bli en magisk dag för eleverna i arenan.

Det är En bra start sin arrangerar dagen tillsammans med Mattecentrum och Unicef.

Läs mer: Gefle Dagblad livesänder från världens största mattelektion i Gavlerinken