Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så fungerade dagis förr

Jag är lite förvånad över att ordet dagis blev det optimala hindret i Sofia Öhlanders artikel. Jag är själv förskollärare och min första tanke om artikeln var: Vilket decennium lever Häcklinge förskola i?

När jag började jobba i slutet av 1980-talet var det en fröjd att jobba under sommaren. Vi slog i hop våra fyra avdelningar under fyra veckor och det innebar HÖGST fem–sex barn i hela huset. Vi var säkert lika många som jobbade och ALLA kände varandra.

Vår kokerska gjorde ordentlig matsäck som vi stod oss på hela dagen och sen delade vi upp oss i privata bilar och for till havet där vi stannade hela dagen. Det var ingen som ”gnällde” om att jobba på sommaren.

De senaste åren är vi på grund av besparingar i kommunen hopslagna med ANDRA förskolor vilket innebär att barn och personal blir okända för varandra, för att inte tala om föräldrarna.

I år samlas ALLA Bomhus förskolor på en och samma förskola. Det innebär att drygt 20 avdelningar ska samsas på FYRA avdelningar.

(Det här gör de också i andra stadsdelar i Gävle) ALLA barn blir nya för varandra, personal finns men det är inte säkert att det är känd personal för barn och föräldrar. Det handlar om REN BARNOMSORG alltså gårdagens DAGIS.

Att göra utflykter är bara att glömma eftersom det blir i stort sett fulla avdelningar (19-20 barn/avdelning) och ALDRIG med barngrupper man inte känner till av säkerhetsskäl.

Utflykter och bad hörde ”dagistiden” till sommartid.

Kan nu Häcklinge förskola ändå trotsa kommunens besparingskrav och ha det mysigt med FÅ barn på ”dagis” under sommaren är det bara att gratulera.

Kollegor runt om i Gävle, jag hoppas att det inte bara var jag som reagerade på innehållet i artikeln. Jag är stolt och trygg i min yrkesroll som förskollärare, vet att jag gör ett viktigt och BRA jobb och låter gärna barn och föräldrar (och reportrar) kalla min arbetsplats för dagis.

Tina Selhammer

I år samlas ALLA Bomhus förskolor på en och samma förskola. Det innebär att drygt 20 avdelningar ska samsas på FYRA avdelningar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare