Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så stoppar vi fascismen

I Ukraina, Ungern, Grekland, Frankrike och Polen öppnade etablissemang och massmedias normalisering upp för en ny fascistisk våg, skriver Liv Marend och Anders Widell, SAC syndikalisterna.

Vårdarbetare, brandmän och elever sätter ner foten och visar vad antifascism i praktiken är. De vet vilken viktig arena arbetsplatsen är, vilka möjligheter vi har där.

Vi i SAC syndikalisterna stödjer de initiativ som tagits, och hoppas att fler arbetsplatser kommer följa deras exempel. De högerextrema krafterna försöker utnyttja våra arnetsplatser som en arena för att normalisera sin politik.

Genom internationella kontakter med våra systerorganisationer vet vi med smärtsamhet vad normaliseringen leder till.

I Ukraina, Ungern, Grekland, Frankrike och Polen öppnade etablissemang och massmedias normalisering upp för en ny fascistisk våg.

När svenska fascister besöker kamrater i Ukraina möter de grupper som har besegrat polisen, tagit makten och patrullerar gatorna.

Brandmän, vårdpersonal och elever visar att vi kan stoppa den utvecklingen genom att organisera oss på våra arbetsplatser. Kollektiv kamp ger resultat!

Vi kommer aldrig kompromissa. Arbetsplatserna är vår arena. Vi kommer aldrig ge en tum, inte en gata, inte en arbetsplats åt fascisterna.

Kan brandmän, vårdpersonal och elever kan vi – det är så här det ser ut när vi stoppar fascismen!

Liv Marend

generalsekreterare SAC syndikalisterna

Anders Widell

SAC:s internationella kommitté

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel