Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sådan far - sådan son

Det är inte bara 59-åringen som anlitat thailändskor till att utföra sexuella tjänster åt sina kunder.
Hans son driver en egen massageinrättning i en förort till Stockholm.
– Jag erbjöds en avrunkning för 50 kronor, säger en man som besökt stället för GD:s räkning.

Den 59-åring som nu sitter anhållen för grovt koppleri har en hel del gemensamt med sin son, som tidigare har jobbat i 59-åringens handelsbolag. Liksom sin far har han redovisat mycket blygsamma förtjänster för staten de senaste åren. Men det finns mycket som tyder på att han har haft en annan inkomst.

Sonen driver också en massagesalong i en Stockholmsförort. Han är själv skriven på den adress där tre tjejer jobbar med att ge thailändsk massage. Lokalens fönster är förbommat med en plywoodskiva och utifrån ser den allmänt nedgången ut. Även i denna lokal finns en webbkamera uppmonterad.

GD skickade ett ombud till salongen. På inspelningen, som i dag finns tillgänglig på gd.se, hörs hur mannen kliver in i lokalen och får ligga ner på en brits. Han får först massage av två thailändska kvinnor. När de försöker få honom att betala för två massöser förklarar han att han bara har råd att betala en av dem.

En av kvinnorna lämnar motvilligt massagebåset medan den andra fortsätter sin behandling av GD:s kurir. Efter drygt 20 minuter kommer erbjudandet. Massösen förklarar att hon kan onanera åt honom för 200 kronor. När han säger att han bara har 50 kronor över efter att han betalat för massagen går kvinnan med på att utföra den sexuella handlingen för en fjärdedel av priset.

– Okej, just for you, svarar hon.

GD:s kurir blir tvungen att vänligt men bestämt tacka nej till en ”happy ending”. När han frågar kvinnan om det går att betala för att få ha samlag med kvinnan svarar hon att de kan prata om det nästa gång.

Massagestället marknadsför sig med en egen hemsida vars adress även finns på dörren till en av 59-åringens lokaler. Men enligt polisen finns det inget som tyder på att sonens verksamhet är en del av 59-åringens massagekedja. Det har dock förekommit uppgifter om att far och son har bytt massöser med varandra.

GD har informerat polisen om att även 59-åringens son har en egen massagesalong där det säljs sexuella tjänster. Jonas Trolle på citypolisens spaningsrotel i Stockholm är medveten om att det av allmänheten kan uppfattas som konstigt att sonens salong inte omfattades av razzian.

– Det är klart att folk kan tycka att vi inte gör vårt jobb. Samtidigt måste man ha respekt för att vi har de resurser som vi har. Vi spanade på salongen men var tvungna att fokusera på den verksamhet som hade störst omfattning och det var 59-åringens massagesalonger, säger Jonas Trolle.

Tills vidare kommer sonen med andra ord att kunna fortsätta att bedriva sin sexförsäljningsverksamhet.

– Vi hoppasså klart att razzian kommer att ha en preventiv effekt på både de som driver salongerna och deras kundkrets. Men självklart kommer vi att fortsätta att jobba mot dessa inrättningar, säger Jonas Trolle.

GD har sökt 59-åringens son för en kommentar utan resultat.