Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-stjärna klar för Ryssland

/
  • Johan Östblom har haft sin bästa säsong någonsin, med 29 poäng i grundserien. Tack vare det fick också ryska Neftjannik upp intresset.

Johan Östblom lämnar SAIK för Ryssland, där han blir klubbkamrat med Joel Othén.

Annons

Johan Östblom avslutade säsongen med att parera ett hörnskott med högerskridskon, och såg därmed till att guldet hamnade hos SAIK.

Han var en få i guldlaget som inte hade kontrakt för nästa säsong, och nu kommer förklaringen till att han inte förlängt – som planen var från början.

Östblom har i stället skrivit på för ryska Neftjannik, ett kontrakt på 1+1 år.

– Det ska bli jätteroligt, och något jag länge velat göra. Det här känns som min chans, jag är 32 år gammal och kunde inte tacka nej, säger han.

I Neftjannik, som spelar i Chabarovsk, nästan hela vägen bort vid Stilla Havet, finns sedan tidigare fyra svenskar: Joel Othén, Anders Spinnars, Christian Mickelsson och Stefan Edberg.

Östblom har spelat med två av dem, Othén i SAIK och Spinnars i Bollnäs.

Avresan sker i augusti, och han tar både blivande hustrun Therese och snart ettårige sonen Vidar med sig de första månaderna.

Oroas du inte av det politiska läget i Ryssland?

– Det ligger där och skaver, det gör det. Men det är några månader tills dess vi ska åka och förhoppningsvis har ryssarna dragit sig tillbaka då. Men känns det obehagligt får Therese och Vidar stanna hemma.

Johan Östblom har spelat två säsonger i SAIK, och fått en alltmer framträdande roll – inte minst offensivt, där han i år slog poängrekord med 29 poäng (8+21) i grundserien.

– Jag har väl hittat min roll mer och mer, och fick ta mer ansvar när Johan Löfstedt försvann. Jag är tacksam för att jag fick det förtroendet, och det är väl en förklaring till att den här chansen dyker upp också.

Det återstår att se hur SAIK väljer att fylla luckan efter Johan Östblom.

Någon återkomst för Andreas Westh i SAIK-tröjan blir det inte. Han fortsätter i Bollnäs. Men SAIK var i alla fall det hetaste alternativet.

– Ja, det var det som låg närmast. Jag var ner och träffade dom och hade faktiskt tankarna i SAIK ett tag om jag ska vara ärlig, men vägde det mot att pendla och få ihop vardagen, säger Westh till bandypuls.se.

Annons