Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säkert hem med singeltaxi

GÄVLE
Satsningen på tjejtaxi blev lyckad. Nu går bolaget Gävle Taxi ett steg längre och inför singeltaxi på nätterna.

Annons
Genom att få rabatt på priset och löfte om trygg hemkomst ska både killar och tjejer lockas att åka taxi i stället för att promenera hem på egen hand.
- Det kan finnas risker med att gå ute ensam mitt i natten. Även för killar. Det blir lite mer jämställdhet nu, menar Sven-Åke Hiller, vd på Gävle Taxi.
Sedan en tid har tjejer i alla åldrar fått åka taxi med tio procents rabatt på väg hem om de inte haft sällskap med någon och tidpunkten varit mellan klockan sex på kvällen och sex på morgonen.
Taxichaufförerna ser till att tjejerna har tagit sig in ordentligt genom dörrarna till hemmet innan de åker iväg på nya uppdrag. Det ska vara tryggt att åka taxi, garanterar Gävle Taxi. Även konkurrenten Taxi Stor & Liten har en liknande tjejtaxa liksom taxibolag i andra delar av landet.
Men breddandet av idén, så att den även ska gälla ensamma killar, är något som Sven-Åke Hiller tror att man blir ensam om i landet när det införs singeltaxi den 15 oktober.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se