Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säkrare skolväg för Hedesundabarnen

GÄVLE
Skolbarnen i Hedesunda ska få en ny trafiksäkrare gång- och cykelväg till skolan redan nästa år. Det beslutade Tekniska nämnden i Gävle.

Annons
I stället kan utbyggnaden av Boulognerkafét få vänta ett år.
- Den där vägen har diskuterats i flera år och vi tycker att det dags att den ordnas nu, säger Curt Nygren, s, ordförande i nämnden.
Egentligen skulle den nya gångvägen vid Skolvägen i Hedesunda inte byggas förrän 2005.
Genom att nämnden beslöt att bygget ska sättas igång redan 2004 måste någon annan av Tekniska kontorets investeringar i stället skjutas på framtiden.
Vad som ska senareläggas är ännu inte beslutat. Att skjuta på centrumupprustningen, på investeringar i gatubelysningen eller på kaféutbyggnaden i Boulognercafét är alternativ som politikerna diskuterade på mötet.
- Vi vet inte än vad som är möjligt att genomföra. Vi vet till exempel inte hur Brända bocken som arrenderar Boulognerkafét skulle ställa sig till att utbyggnaden senareläggs, säger Curt Nygren.