Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sallad med grillad halloumi

Annons

(Kan göras på alla typer av grillar)

400 g halloumi

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

svartpeppar

Att äta till:

blandade salladsblad

körbärstomater

basilika

1. Skär osten i centimetertjocka skivor med lutande kniv för att få så stora skivor som möjligt. Pensla osten med en matsked olivolja. Krydda med svartpeppar, men salta inte – osten är salt så det räcker.

2. Blanda samman olika blad med halva körsbärstomater och riven basilika. Blanda de två matskedar olivolja som återstår med vinäger.

3. Grilla osten ett par minuter per sida över fin glöd. Fördela osten över salladen och ringla över dressingen. Garnera med några blad basilika och servera. Grillad halloumi smakar gott både varm som kall.