Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Salo tar farväl av Jesus Christ i Göransson Arena

Ola Salo har gjort cirka 230 föreställningar där han gör huvudrollen i musikalen ”Jesus Christ Superstar”. Söndagen den 12 maj avrundas sejouren på Göta Lejon i Stockholm.

Men det tar faktiskt inte slut där. Nej, hela produktionen ska ut på turné nästa vinter och helgen den 21-22 mars 2014 kommer ”Jesus Christ” till Göransson Arena.

– Faktum är att jag kommer att bli korsfäst för absolut sista gången i just Sandviken där turnén avslutas, säger Ola Salo när GD Nöje träffar honom på Söder i Stockholm.

Det blir säkert en tårdrypande historia i flera avseenden, för superstjärnan har verkligen blivit ett med Kristusrollen.

– Jag har absolut inte tröttnat utan hittar hela tiden nya vinklingar i storyn och Andrew Lloyd Webbers musik och Tim Rices manus är verkligen häftigt att få uppleva. Har haft fantastiskt roligt under hela tiden, först två säsonger i Malmö och därefter här på Göta Lejon, fortsätter han.

Men det mesta har en ände. Emellertid tycker förre frontmannen i The Ark att det småningom ska bli skojigt att åka ut till hockeytemplen runt om i landet och där slutgiltigt ta farväl av sin rollfigur.

– Jag får väl sjunga in mig ordentligt igen då och då under hösten eftersom sånginsatsen i musikalen är lite speciell och kräver en hel del.

Vad kommer du annars att göra under hösten?

– Jag ska jobba vidare och färdigställa min egen rockopera ”Kult”, svarar Salo. Jag ska inte vara med på scenen utan bara regissera. Premiären är beräknad till Allhelgonahelgen, men rollbesättningen är inte officiell ännu så det avslöjandet väntar jag med.

Något mer som händer med dig framöver?

– Ja, jag ska göra en soloplatta.

Saknar du inte livet med The Ark?

– Klart jag saknar grabbarna i bandet och allt runt omkring. Drömmer nästan varje natt om diverse spelplatser och jargongen i turnébussen. Man samtidigt ångrar jag inte att vi satte punkt, tidpunkten var den rätta.

– Men den kommande turnén med musikalen blir ju litet grand av känslan, skillnaden är väl bara att vi är 60 personer i bandet och inte bara sex.

Precis som tidigare står Ronny Danielsson för regin och med på turnén åker de välrenommerade musikalartisterna Peter Johansson (som spelar Judas) och Gunilla Backman (Maria Magdalena) samt stor ensemble och orkester under ledning av Kristofer Nergårdh.

Tillsammans fortsätter de att berätta historien om Jesus sista tid i livet. Hur kärlek, idoldyrkan, svek och öde kan vara både eviga frågor och samtidigt ständigt aktuella. Musikalen utspelar sig under Jesus sista sju dagar, från intåget i Jerusalem till korsfästelsen.

– Det ska bli mycket roligt att få göra rollen som Maria igen, säger Gunilla Backman som var med på Malmöoperan i höstas men som i Stockholm ersatts av Anna Sahlin. Jag har varit med i stora produktioner tidigare (”Mamma Mia” och ”Rhapsody In Rock” bland annat) och vet vad det innebär.

Peter Johansson har spelat musikal på West End i London och har mycket erfarenhet.

För närvarande spelar han i ”Rock Of Ages” på Chinateatern.

– Att spela svikaren Judas blir en ny utmaning, säger Peter..

– Judas var inte den förrädare som många tror, han var lojal mot Jesus men hatade hysterin runt omkring varpå kultfenomenet ballade ur, förklarar Ola Salo.

Biljetterna till ”Jesus Christ Superstar”-turnén släpps på onsdag i nästa vecka.