Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samgående i hamnen på gång

GÄVLE
Gävle kommun ska inleda förhandlingar med Gävle stuveri om ett samgående med Gävle hamn AB. Det beslutade kommunstyrelsen i går.

GD har vid flera tillfällen berättat om hamnutredningen. Den innehåller bland annat planer på att slå ihop det kommunala hamnbolaget med det privata Gävle stuveri. Kommunens ägarandel i det blivande nya hamnbolaget ska bli maximalt 49 procent. Dessutom förs förhandlingar med den tyska containeroperatören Eurogate för att få fram pengar till att investera i nya containerkranar. En satsning som beräknas kosta 100 miljoner kronor.
I går hade kommunstyrelsen att ta ställning till om man ska gå vidare med projektet. Samtliga partier utom ett var överens om att göra det.
Vänsterpartiet ansåg att den senaste utredningen kring hamnens framtid är positiv för hamnens och Gävle kommuns framtid. Däremot tyckte partiet att de politiska partierna haft den nu framlagda utredningen för kort tid för att kunna pröva slutsatserna och rekommendationerna på egen hand.
Vänsterpartiet yrkade därför på bordläggning till nästa kommunstyrelse.
KARIN BERGKVIST
karin.bergkvist@gd.se
026-15 96 63