Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samma pension åt alla

Om välfärden ska räcka åt alla måste vi arbeta längre, säger Socialdemokraterna (högern inom S). Politiker har ingen trovärdighet längre när det nu har blivit klart för väljarna vilket pensionssystem de har infört.

Där högavlönade får gräva båda händerna ur de lågavlönades framtida pensionskapital. Varför skulle lågavlönade löntagare vilja arbeta längre, när de ser vilka som skor sig på det som skulle bli deras framtida pension? Lagstifta mot detta omedelbart!

Oskäliga löner, arvoden, bonusar, gratifikationer och pensionsavtal av skattemedel eller löntagarnas framtida pensionspengar. Rätten för politiker att gå i pension vid vilken ålder som helst bara man varit heltidspolitiker i åtta-tolv år. Om nu arbetslinjen ska gälla, riv då upp alla gamla pensionsavtal för fullt friska före detta politiker som nu sitter och lyfter pensioner utan att ha nått pensionsåldern.

Inför ett pensionssytem lika för alla: Pension från 65 års ålder. Pension 22 000 kronr i månaden i dagens penningvärde.

De som inte kan sänka sig till denna nivå får fixa egna privata pensionsförsäkringar får egna skattade pengar. Karin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare