Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sämre jobb utan bjudmiddagar?

Spelbolaget ATG bjuder in alla nya riksdagsledamöter till en middag på Solvalla. Oproblematiskt, tycker moderaten Lars Beckman.

– I min roll måste jag våga möta omgivningen.

"Vi tror att dina synpunkter och åsikter kommer att påverka hästnäringens framtid". Så står det i den inbjudan som har skickats ut till riksdagens 118 nya ledamöter.

Elin Lundgren som sitter på Gävleborgsbänken för Socialdemokraterna har tackat nej. Delvis för att hon är skeptisk till hur djur behandlas inom travsporten, delvis av andra skäl.

– Gratiserbjudanden ställer krav på politikers omdöme och jag är ganska restriktiv. Jag kan träffa folk och företag ändå utan att det sammanfaller med att de vill bjuda mig på mat eller upplevelser, säger hon.

Lars Beckman är också ny i riksdagen och representerar Moderaterna. Han har ett annat synsätt.

– I sak är jag positiv, om jag inte hade haft möte i skatteutskottet på kvällen hade jag tackat ja. Som riksdagsledamot måste jag vara ute och träffa organisationer och bolag, säger han.