Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sämst på barnsjukvård?

Annons

Vill vi i Gävleborg ha Sveriges sämst rustade barnsjukvård?

Vill vi i framtiden överhuvudtaget ha en barnsjukvård i länet?

Sjukvård kostar pengar! Detta borde inte vara någon nyhet för någon samhällsmedborgare!

❐ Det förslag till neddragning som lämnats till barnsjukvåden i dagarna innebär att vi i Gävleborg blir det enda län i Sverige (förutom Gotland och där bor 50 000, det vill säga halva Gävle) som saknar en kompetent nyföddhetsvård! Är det vad vi vill? Förslaget innebär dessutom en klar avveckling av kompetens och våra äldre barn riskerar att omhändertas av en sjukvård som kanske inte håller måttet.

❐ I övriga landet arbetar man med att sammanföra BB och nyföddhetsvården, detta ser man leder till kortare vårdtider generellt men framför allt så är det en positiv utveckling för de nyfödda barnen. Förslaget vi fått nu innebär att gå tillbaka i utvecklingen 10–20 år.

❐ I och med dessa planerade förändringar så kommer barnsjukvården i Gävleborg vara sämst rustad av alla inför den regionindelning av sjukvården som är på gång. Då är risken stor att vi i framtiden får föda våra barn i Falun, Uppsala och Sundsvall! Blir barnen sedan sjuka så...?

Att kräva en neddragning som kan ge dessa konsekvenser borde inte få läggas på enstaka individer som saknar insikt (läs Roger O Nilsson)! Och att dessutom kräva att det genomförs på en månad?

Invänta riskanalys käre herr divisionschef Nilsson!

Kom och diskutera med oss som vet hur vården fungerar i dag!

Fredrik Sewon

Leg läkare Barnkliniken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare