Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samsung NX300 - fångar bilder och film i 3D

/

Samsung NX300 är uppföljaren till NX210 och har fått en del nya godsaker. Bland annat hittar vi dubbelkanalig wifi, hybrid-autofokus och möjligheten att ta 3D-bilder och 3D-film i 1080p i 60 bilder per sekund.

Annons

Sensorn i NX300 är av APS-C-typ på 20 megapixel med ett ISO-omfång på upp till 25600. I specifikationerna hittar vi också möjligheten att ta bilder i upp till 1/6000 sekund med nära 9 bilder i sekunden. Men för de som frågar - den är inte utrustad med Android som Samsung Galaxy Camera.

Designen känner vi igen från tidigare kameror i NX-serien, och vi får också med många av de finesser vi sett: en tryckkänslig och vridbar OLED-skärm på 3,3 tum med en upplösning på 768 tusen bildpunkter, möjligheten att koppla upp kameran med wifi, nu uppgraderad till en dubbelkanalig sådan, vilket ger snabbare överföringshastigheter.

Autofokusen har numera också inbyggd fasdetektering på sensorn, vilket innebär en så kallad hybrid av både fas- och kontrastavkännande autofokus. Fördelen ska vara snabbare autofokus i vissa situationer.

Med kameran följer också ett 45/1,8 3D-objektiv som stödjer fotografering och filmning i både 2D och 3D, och också fungerar i 2D för tidigare NX-modeller.
I objektivet finns en synbar överläggsskiva för ändring av brytningen i objektivet, som ger en uppdelning av bilden för att kunna få djupet som skapar 3D-känslan.

Film spelas in i H.264 i 1080p med 60 bilder per sekund och stereoljud.

Säljstart och pris för kameran har ännu ej avslöjats.


/Calle Rosenqvist

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons