Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samuelsson och Bagge i final

Det blir Laila Bagge och Magnus Samuelsson som möts i îLet’s danceî-finalen nästa vecka. Morgan Alling blev utslagen i semin.

– Det känns förjävligt, säger han.

Enligt TV4 är årets ”Let’s dance”-slutspurt den jämnaste i programmets historia. Och det märktes under fredagens semifinal. Samtliga par fick finberöm av den annars så kritiska juryn. Morgan Alling och Laila Bagge belönades med full poängpott för sin slowfox respektive jive.

– Början var alldeles suverän. Du fångade karaktären, känslan, allting, sa Tony Irving efter den förstnämnda.

I tv-studion vid Gärdet i Stockholm var stämningen pirrig, nervositeten i greenroom påtaglig. När det så var dags för programledarna Jessica Almenäs och David Hellenius att läsa upp slutresultatet efter den längre pausen blev stämningen än mer laddad. Deltagarna och deras dansare stod som förstenade på trappan.

Och som väntat gick världens starkaste man Magnus Samuelsson, som inför semin varit läsarfavorit i flera stora tidningars nätundersökningar, vidare till final. Skådespelaren och poängsamlaren Morgan Alling däremot fick se sig brädad av managern och ”Idol”-profilen Laila Bagge.

– Det känns förjävligt måste jag säga, det är alltid tråkigt att förlora. Jag tycker att jag har varit grym på att dansa, men det är domarna och tittarna där hemma som bestämmer, säger han när kamerorna är avslagna och han blir tröstad med blommor och kramar.

De två finalisterna har svårt att hålla tillbaka glädjen.

– Det är helt sinnessjukt, vi hade ställt in oss på att åka. Nu ska vi parta, utbrister Laila Bagge.

– Ett stort tack till alla er som såg till att vi kom till final, säger Magnus Samuelsson.