Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandbacka delar borgarna

SANDVIKEN
Centerpartiet vill inte vara med när de övriga borgerliga partierna i Sandviken försöker rädda Sandbacka skola.

Annons
-Nu är vi ganska sura på centern och deras agerande, säger Nils-Gunnar Kempe, fp.
Övriga partier i den borgerliga oppositionen, fp, kd, m och mp, lämnade i går in ett gemensamt remissvar om skolans framtid.
Där föreslår de att Sandbacka skola räddas och att delar av Murgårdsskolan läggs i malpåse eller hyrs ut till Montessoriskolan. Dessutom föreslår de att eleverna på Västanbyns skola ska gå där även under årskurs sju. I dag flyttar eleverna från Västanbyn till Murgårdsskolan när de börjar sexan. Oppositionspolitikernas förslag skulle räcka för att Montessori skulle få plats på Murgården, skriver de.
Om man trots allt tänker lägga ner skolor bör man titta på Smassenskolan och Björksätraskolan, menar politikerna.

I Barcelona
Centerns oppositionsråd Carl-Ewert Ohlsson har åkt till Barcelona. Uppenbarligen utan att förankra sina åsikter om Sandbacka skola hos sin ersättare Johnny Sandgren.
-Jag är osäker på om Carl-Ewert skulle satt sin signatur under det här eller inte. Därför vågar inte jag göra det heller, säger han.
Därför har oppositionspartiernas skrivelse som lämnades in i går en stor svart fläck på sista sidan. Raden för Carl-Ewert Ohlssons autograf fanns redan där, men fick strykas över med bläck.

Står bakom
Johnny Sandgren förklarar att han visst står bakom det mesta i skrivelsen, men att centern måste profilera sig och hålla sin egen linje.
Vilket Nils-Gunnar Kempe kallar att försöka stå med en fot i varje läger. Något som Johnny Sandren till viss del förstår.
-Jo. På ett sätt vill vi samarbeta. På ett sätt vill vi visa att vi står på egna ben med ett eget remissyttrande. Det är dumt att vi inte hunnit få till ett eget, det förstår du säkert, säger han.
Inte heller vänsterpartiet har bestämt sig för hur de ska rösta i fullmäktige den 1 december.
Enligt Ida Gabrielsson, fullmäktigeledamot och partiets representant i kunskapsnämnden ska frågan diskuteras internt i partiet.

MAGNUS LUNDQUIST
026-27 75 98
magnus.lundquist@gd.se