Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandhamndeckare blir miniserie i tv

Viveca Stens deckare ”I de lugnaste vatten” ska bli miniserie i TV 4. Inspelningen börjar efter sommaren.

Viveca Sten är chefsjuristen på Posten som blev framgångsrik deckarförfattare.

Hennes debut, ”I de lugnaste vatten” kom ut 2008 och blev en bestseller som sålts i hela 115 000 exemplar.

Den utspelas i Sandhamn i Stockholms skärgård, där Viveca Stens familj har haft hus i flera generationer.

Nu blir ”I de lugnaste vatten” tv-serie. För regin står Marcus Olsson som tidigare gjort serier som ”Gustav III:s äktenskap” (2001) och ”Orka! Orka!” (2004).

Inspelningsstarten sker i augusti/september med tänkt sändning våren eller sommaren 2010. Arbetsnamnet är ”Sandhamn”.

”I de lugnaste vatten” är den första boken i en planerad trilogi där den andra, ”I den innersta kretsen” kom ut den 1 april i år.

TT Spektra har utan framgång sökt Viveca Sten, men hennes litterära agent Jenny Thor säger att producenterna, produktionsbolaget Filmlance, hoppas kunna filma även bok två och tre.

– Jag tror det blir riktigt, riktigt bra. Producenten Anders Landström är klockren; han har länge drömt om att göra en skärgårdsserie. Han vet hur viktiga miljön och rollfigurerna är, säger Jenny Thor.

Huvudpersonerna i Viveca Stens Sandhamnstrilogi är Thomas Andreasson, kriminalare på Nackapolisen, och hans barndomsvän Nora Linde som är sommarboende på Sandhamn.

I ”I de lugnaste vatten” flyter en död man i land på ön, inlindad i ett fisknät. När så en död kvinna hittas på Sandhamn står det klart att en mördare är lös i sommaridyllen.