Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandhamndeckare blir miniserie i tv

Annons

Viveca Stens deckare ”I de lugnaste vatten” ska bli miniserie i TV 4. Inspelningen börjar efter sommaren.

Viveca Sten är chefsjuristen på Posten som blev framgångsrik deckarförfattare.

Hennes debut, ”I de lugnaste vatten” kom ut 2008 och blev en bestseller som sålts i hela 115 000 exemplar.

Den utspelas i Sandhamn i Stockholms skärgård, där Viveca Stens familj har haft hus i flera generationer.

Nu blir ”I de lugnaste vatten” tv-serie. För regin står Marcus Olsson som tidigare gjort serier som ”Gustav III:s äktenskap” (2001) och ”Orka! Orka!” (2004).

Inspelningsstarten sker i augusti/september med tänkt sändning våren eller sommaren 2010. Arbetsnamnet är ”Sandhamn”.

”I de lugnaste vatten” är den första boken i en planerad trilogi där den andra, ”I den innersta kretsen” kom ut den 1 april i år.

TT Spektra har utan framgång sökt Viveca Sten, men hennes litterära agent Jenny Thor säger att producenterna, produktionsbolaget Filmlance, hoppas kunna filma även bok två och tre.

– Jag tror det blir riktigt, riktigt bra. Producenten Anders Landström är klockren; han har länge drömt om att göra en skärgårdsserie. Han vet hur viktiga miljön och rollfigurerna är, säger Jenny Thor.

Huvudpersonerna i Viveca Stens Sandhamnstrilogi är Thomas Andreasson, kriminalare på Nackapolisen, och hans barndomsvän Nora Linde som är sommarboende på Sandhamn.

I ”I de lugnaste vatten” flyter en död man i land på ön, inlindad i ett fisknät. När så en död kvinna hittas på Sandhamn står det klart att en mördare är lös i sommaridyllen.