Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandin bänkad – på väg bort från Brynäs?

Han var bänkad mot Linköping i torsdags. I dag får inte Emil Sandin ens åka med till Timrå.

Enligt uppgifter till Sporten var Sandin nära att lämna Brynäs under uppehållet – för just Timrå.

– Allt det där är i så fall på hans eget initiativ, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Brynäs är elitseriens sämsta bortalag – i kväll möter man serien klenaste hemmagäng, Timrå. Upplagt för nervös och spänt spel kanske.

Nja, inte om man får tro Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

– Vi ska fortsätta jobba på som vi gjort i de tidigare bortamatcherna. Vi har varit bra och värda bättre resultat mot såväl Modo, HV och nu senast Linköping. Någon gång måste det väl vända och bli en bortaseger för oss också, menar han.

I Brynäslaget blir det en förändring jämfört med den knappa 2–0-förlusten (där andra målet kom i tom kasse) mot Linköping.

Alexander Sundström är tillbaka efter sjukdom och börjar på bänken som extra forward. Det betyder att Emil Sandin inte får följa med till Timrå. Orsaken skulle kunna vara att 22-åringen, enligt uppgifter, ska ha varit högaktuell för en övergång till just Timrå under landslagsuppehållet.

Emil Sandin dementerar dock dessa uppgifter starkt.

– Jag har inte hört någonting. Det där är inte sant, säger Sandin.

– Det enda jag vet nu är att jag är trettonde forward. Jag jobbar vidare och har ett år kvar på kontraktet efter den här säsongen. Sedan får man se vad som händer.

I dag är dock Sandin inte ens trettonde forward – utan utanför laget helt och hållet.

Det är inget som tränaren Niklas Czarnecki kommenterar närmare, men på frågan om Sandin varit på väg bort från Brynäs säger Czarnecki:

– Allt det där skulle i så fall vara på hans initiativ, menar Brynästränaren och förklarar på så sätt att klubben inte aktivt vill bli av med Sandin.

Orsaken till Timrås intresse för brynäsaren ska ha dykt upp när Timrå annonserade att forwarden Björn Svensson skulle lämna klubben. Då behövdes det förstärkas i medelpadingarnas trupp. Man värvade Martin Sonnenberg, som inte ansluter förrän vid årsskiftet, och behövde ytterligare en forward till laget.

Under landslagsuppehållet jobbade man frenetiskt med att hitta denne och man sneglade då på Emil Sandin. Men istället valde klubben andra spår och signade den finske forwarden Mika Viinanen.