Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvik har fått jätteorder

Sandvik är en av ett fåtal leverantörer av ånggeneratorrör och nu har företaget slutit ett flerårigt leveransavtal med franska AREVA NP SAS. – Vi räknar med en första order i slutet av 2011, säger Peter Gossas, chef för Sandvik Materials Technology

Som GD berättat kommer Sandvik Materials Technology, SMT, att genomföra stora investeringar för att öka produktionen av ånggeneratorrör de närmaste åren. En investering som innebär något fler arbetstillfällen på sikt, men också högre automatiserad tillverkning för ökad effektivitet.

– Det är en tillverkning som ställer mycket stora krav på kvalitén, säger Peter Gossas.

Sandvik som är en av ett fåtal leverantörer i världen som är certifierade, uppfyller kvalitetskravet, för leveranser av ånggeneratorrör till kärnkraftsindustrin. Rör som används för att flytta energi i ett värmeväxlarsystem och som ska ha lång livslängd.

Peter Gossas pekar på att kärnkratsindustrin är en stor tillväxtsektor, det både byggs nya reaktorer och renoveras befintliga reaktorer.

Det nya avtalet innebär att SMT kommer att få leverera ånggeneratorrör under flera år med början 2012 till det franska företaget.