Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvik lägger ner i Mjölby

SANDVIKNENSandvik Steel lägger ner trådtillverkningen vid Gusab i Mjölby. 108 anställda berörs och en del av produktionen flyttas över till tråddragningen i Sandviken.

Annons
Företaget meddelade planerna i går, måndag, och MBL-förhandlingarna inleds inom någon vecka.
Någon ökning av sysselsättningen i Sandviken blir det knappast, enligt Sandvik Steels VD, Peter Gossas. Om det blir någon ökning, blir den marginell. Trådtillverkningen i Sandviken kommer också att påverkas av kravet på bättre lönsamhet.
- Även den måste utvecklas radikalt, säger Peter Gossas.
- Det kommer att krävas engagemang och mycket förändringsvilja bland de anställda i Sandviken.
Trådtillverkningen har länge varit den minst lönsamma divisionen inom Sandvik Steel och företagsledningen startade för några månader sedan en utredning om att avveckla en av enheterna. Redan då var Gusab i Mjölby huvudalternativet, den enhet som har haft det mest standardiserade produkterna, med den vassaste konkurrensen från andra tillverkare.
Nedläggningen i Mjölby innebär att ungefär hälften av den produktionen fördelas på Sandviken och företagets anläggningar i Spanien. Den andra hälften försvinner ur Sandviks sortiment.
Sandvik Steels tråddivision sysselsätter i dag cirka 700 anställda, varav 240 i Sandviken.

SVEN-OLOF EKMAN