Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvik vill bygga hus vid Hedåsen

SANDVIKEN
Sandvik är fortfarande intresserat av att bygga bostäder eller sälja tomter på den stora tomten vid Hedåsen. För något år sedan fanns långt framskridna planer att bygga 30 villor på den tomt där Sandvik tidigare hade sina växthus.

- Vi för diskussioner med företag som kan köra i gång projektet igen, säger Åke Axelsson, vd för Sandvik Service. Vi vill ha bra lösningar och kunna göra något bra av projektet.
När ansökningstiden för intressenter gick ut 2001 var det 70 personer som anmälde sitt intresse, varav 40 från Sandvik.
Den gången beräknades kostnaderna för de nyproducerade husen ligger på närmare 1,8 miljoner.

Intresset svalnade
Men när det blev dags att skriva bindande anmälan försvann de flesta intressenterna och byggplanerna lades på is.
- Ännu är inga papper skrivna, säger Åke Axelsson. I nuläget gäller det att finna en bra lösning för oss och kommunen. Området är attraktivt med närheten till Storsjön. Så vi får se vad som händer i framtiden.
Lösningen ska vara att Sandvik säljer ut tomterna vid Hedåsen och att det sedan byggs villor.
Kommunen har nu sålt de fyra tomterna vid Sommarhagen i Säljan. Grunderna är klara till några hus och själva huskropparna ska börja monteras i september.

130 står i tömtkön
- Visst är det drag kring de sjötomter som finns i Sandviken, säger också Classe Bergkvist på kommunen. Nu ska tre tomter ut till försäljning och de ligger efter Stjärngatan i Säljan.
Tomterna kommer att erbjudas dem som redan står i tomtkön. En kö som i dag har 130 spekulanter.
Att Sandvik har planer på att göra något med tomten på Hedåsen ser Bergkvist bara som positivt.
- Kommunen har lagt ner vatten och avlopp under våren för att ansluta till sommarstugeområdet vid Sörtutt. Det är väl bara att ansluta de eventuella nya villorna vid Hedåsen.
JÖRGEN LARSSON