Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikares konto tömdes från England

En engelsman ringde upp en Sandvikenbo, sa att han skulle fixa ett fel på datorn och bad om kontonummer. Så fort han fått numret försvann pengar från kontot.

Polisen i Sandviken varnar för en bedragare som ringer upp och säger att han är från Microsoft. Bedragaren pratar engelska och säger att de har fel på datorn och att den riskerar att krascha.

– Han har ringt till flera personer i Sandviken. Vi har kunnat se att han ringer från England, säger Per-Arne Persson, polis i Sandviken.

Mannen ber att få fjärrstyra datorn så att felet kan avhjälpas.

– Många lägger på, men det finns andra som fortsätter prata med mannen, säger Per-Arne Persson.

Vid minst ett tillfälle har bedragaren fått klartecken och så fort han börjat fjärrstyra datorn kommer en förfalskad logga från Microsoft upp på skärmen. På loggan efterfrågas kontouppgifter.

Sandvikenbon fyllde i uppgifterna och direkt när han gjort det försvann 3 000 kronor från kontot.

– Vi vet att minst ett bedrägeri blivit fullbordat, men det kan finnas ett mörkertal, personer som inte gör anmälan, säger Per-Arne Persson.