Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandviken Big Band får hedersuppdrag

SANDVIKEN
Sandviken Big Band har fått ett hedersuppdrag av den svenska regeringen.

Annons
- Det handlar om en spelning i Stockholm den 5 juni där närmare 4 000 personer ska vara inbjudna, säger Åke Björänge i Big Band.
Det här är verkligen ett erkännande av den långsiktiga planering som vi har haft under senare år. Det här är jätteroligt och vi ser onekligen fram emot spelningen.

Soloartister
Två soloartister ska uppträda med Big Band: Linda Pettersson, en av de bästa jazzsångerskorna i Sverige, och George Fame.
Det finns flera storband i landet som är professionella. Ändå går erbjudandet till de spelskickliga amatörerna från Sandviken. Det här blir onekligen en av de största framträdanden som Big Band gjort under sina mer än 30 år i gebitet.
- Det är onekligen ett steg i rätt riktning, menar också Åke Björänge. Den här spelningen kommer säkert att ge oss flera kontakter runt om i Sverige.
Annars blir det en hektisk vår för Sandvikens Big Band. Bandet ska göra tio spelningar med George Fame bland annat i Furuvik den 2 juli.

Fame i Furuvik
- Furuvik var faktiskt det första stället Fame uppträdde på när han första gången kom till Sverige 1965, berättar Åke Björänge. Sedan har han inte varit i Furuvik och han tyckte det skulle bli mycket roligt att få komma tillbaka efter så många år.
Direkt efter framträdandet ska Big Band och Fame till Jönköping för ett nytt stort framträdande där blåsare från hela världen kommer att träffas.
Fler nyheter om Big Band: En cd är under produktion och den ska vara klar att släppas under hösten.
- Det ska bli med svensk musik, förklarar Åke Björänge. Deborah Brown blir solisten och hon ska också vara med och skriva en del. Den cd:n ser vi verkligen fram emot.
Åke Björänge jobbar fortfarande med att försöka locka artister till Bangen den 27 och 28 juni.
Storbandets vokalist Warren Vach har i dagarna tackat nej. Vem som ska ersätta är inte klart än.
- Vi siktar också på att få hit en artist som kan locka ungdom, säger han.
JÖRGEN LARSSON