Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandviken fortsätter växa

Sandvikens folkmängd ökade med 169 personer första halvåret i år. Men kräftgången fortsätter för Hofors som tappade 20 personer Hofors och Älvkarleby minskade med tre personer.

Annons

Sandviken tillsammans med Gävle ökade rejält sin folkmängd första halvåret i år. Gävle ökade med 231 personer och Sandviken 169 personer. För Sandviken innebär det att kommunen de senaste fem åren hela tiden haft både en positiv befolkningsökning och inflyttning. Ingrid Palm vid kommunens inflyttarservice är jättenöjd och gläds över inflyttningen. Speciellt efter alla varsel och ekonomiskt svåra tider så är det ändå mycket positivt med så stor inflyttning. Folkmängden har ökat rejält de sista åren, vid halvårsskiftet 2007 hade Sandviken 3.834 invånare och vid halvårsskiftet 2005 36.818 invånare.
För Hofors är läget det motsatta med ytterligare avfolkning, men kommunalrådet Marie-Louise Dangardt är ändå nöjd.
– Det här är mycket bättre än vi räknat med, säger hon.
Dessutom har 14 personer flyttat in under juli så kommunens planering med ett tapp på 80 personer för hela året verkar bli avsevärt lägre. Men samtidigt brukar det bli en utflyttning under augusti och september när ungdomarna börjar på högskolorna.