Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandviken hoppas få hålla schlagerfest

Sandviken siktar på att få en delfinal av Melodifestivalen till Göransson Arena nästa år. Arenachefen Maya Olsson informerade i går kommunstyrelsen om planerna.
– Politikerna verkade positiva, säger hon.

På kommunstyrelsens junisammanträde väntas politikerna fatta ett principbeslut om att ställa sig positiva till att söka en delfinal i 2010 års melodifestival.

Just nu pågår en förstudie om förutsättningarna för samarbete med olika aktörer i kommunen, exempelvis Sandvikens Stadsutveckling, företagarföreningar, hotell och enskilda större företag.

– Sandviken har helt klart vad som krävs för att arrangera en deltävling, säger Maya Olsson.

Hotellkapaciteten bedöms som fullt tillräcklig om samarbete sker med Gävle. Arenans takkonstruktion bedöms också klara de tunga upphängningarna av teknisk utrustning.

I går presenterade Maya Olsson den ännu inte helt färdiga förstudien för kommunstyrelsen.

Om en månad ska det finnas mer detaljerade uppgifter om de ekonomiska förutsättningarna samt hur kommunens åtagande ser ut.

Klart är att den rena avtalskostnaden för kommunen blir en halv miljon kronor. Därtill kommer marknadsföringskostnader på nästan lika mycket till.

Men evenemanget väntas också ge pengar tillbaka. Det totala annonsvärdet av att Sandviken syns i TV och andra medier uppskattas till cirka 20 miljoner kronor. Det lokala näringslivet kommer också att gynnas av att folk bor och äter i Sandviken.