Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandviken oseriöst, säger markägaren

SANDVIKEN
- Jag är inte direkt imponerad av Sandviken. De har ju inte gjort någon utredning, de har ju bara tyckt.

Annons
Valbobonden Bo Wretblad är upprörd över att Sandvikens kommunalråd säger ja till en utbyggnad av Valbo köpcentrum. Utbyggnaden kommer att ligga på den mark han odlar på, och han är inte säker på att han kommer att kunna fortsätta driva jordbruk om planerna på ett större "Köpis" blir verklighet.
Mest retar han sig på tillväxtnämnden, som är odelat positiv till exploateringen av hans odlingsmark.

Förringar problemet
Han tycker att nämndens remissyttrande är oseriöst och att de förringar hans problem.
"När det gäller avvägningen mellan önskvärd tillväxt av nya arbetstillfällen och befintlig markanvändning förutsätter vi att det finns möjligheter att erbjuda odlingsmark på andra ställen som kan ersätta den exploaterade marken även om det inte kan lösas i det direkta närområdet" skriver nämnden i sitt yttrande.
-Man undrar ju om det är samma kvalité på resten av utredningen. Hur ska man som politiker kunna ta ett seriöst beslut med ett sånt underlag? säger Bo Wretblad.

17 föreningar mot
Han betonar att han inte bara är en gnällig enskild bonde. 17 olika föreningar i Valbo har skrivit under en protestlista mot exploateringen av området.
- Det finns ju många invändningar mot utbyggnaden, men att de olösta miljöproblemen är största anledningen till att säga nej för oss som lever i Valbo håller alla med om, sa Eva Larsson-Westin, en av krafterna bakom uppropet till Gefle Dagblad förra veckan.

MAGNUS LUNDQUIST
026-277598
magnus.lundquist_gd.se