Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandviken satsar på melodifestival

Sandvikens kommun satsar nu på att få en deltävling i Melodifestivalen nästa år i Göransson Arena. Deltävling nummer ett vore det allra bästa.

Melodifestivalen har varit ett av många önskearrangemang i den nya arenan som invigs den 30 maj.

Vd Maya Olsson vill undersöka förutsättningarna och har läst på i den nyligen presenterade Visionen 2025.

Enligt den ska Sandviken vara en ung stad med många öppna mötesplatser. Men att arrangera en deltävling i Melodifestivalen är ett jättearbete och kräver att många är med; Sandviksborna, företagen och kommunen.

Det är den första delfinalen som i så fall är aktuell eftersom man vill samarbeta med SAIK.

Enligt Maya Olssons skrivelse till kommunstyrelsen kan kostnaden för kommunen bli 500 000 kronor för avtalet och nästan lika mycket till för marknadsföringen. Men evenemanget ger pengar tillbaka, det totala annonsvärdet där Sandviken lyfts fram uppskattas till cirka 20 miljoner.

Till det får man lägga de pengar besökarna lägger på att bo och handla.

Om arenan ska klara av de tekniska förutsättningarna krävs att taket klarar att dryga 30 ton hängs upp för scenbygget. I dag är det inte möjligt men ska undersökas.

Sandvikens informationschef Odd Westby ska tillsammans med Maya Olsson utreda om det är möjligt att arrangera en deltävling av Melodifestivalen 2010.

Kommunstyrelsen fattar beslutet nästa vecka.