Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandviken utan kyrkoherde

SANDVIKENSandvikens församling står sedan nio månader utan kyrkoherde sedan Bo Strömberg blivit långtidssjukskriven.

Annons
Strömberg har för övrigt flyttat ur prästbostaden vid Sandvikens kyrka och bor numera i Gävle.

Sjukskriven året ut
- Vi väntar och ser hur det blir med Bo Strömberg, säger Roland Hagström, ordförande i kyrkofullmäktige. Först och främst är han sjukskriven året ut och efter det får vi se vad som händer. Men vi vill ha ett besked för att kunna söka ersättare.

Vikarie
Församlingen har i dag en vikarierande präst. Sedan finns också gamle kyrkoherden Gunnar Westberg, 77 år, med i bilden. Han ställer välvilligt upp och arbetar när det behövs.
- I dag står prästbostaden tom förutom ett rum som den vikarierande prästen har, fortsätter Roland Hagström. Om kyrkoherde Strömberg kommer tillbaka i sin tjänst är vår förhoppning att han också bor i prästbostaden. Kyrkoherden bör bo i den församling där han verkar.
Sandvikens församling har också ett annat projekt på gång.

Industripräst
Det handlar om en så kallad industripräst som kommer att verka 50 procent på Sandvik och 50 procent i församlingen.
- På flera orter är man redan igång med liknande projekt, säger Roland Hagström. Sandvik är faktiskt intresserat av en sådan här tjänst.
Nu blir det församlingen som står för kostnader som lön.
- Vi har haft en annons, berättar Roland Hagström. Men vi fick väl inte det gensvar vi hade räknat med. Glädjande är att det är många som ringt och hört sig för om den nya tjänsten.
Roland Hagström räknar med att annonsera igen inom de närmaste veckorna och att tjänsten sedan kan tillsättas.

JÖRGEN LARSSON