Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandviken vann igen – men Lundin förgrymmad

2–0 efter 18 minuter och stundtals blixtrande spel.
I andra halvlek var Sandviken nöjda och slog av på takten.
Det retade upp tränaren Stefan Lundin.
– När vi tappar de riktlinjer vi jobbar efter blir det total anarki, säger han.

Annons

Sandviken är ny serieledare i division 2 efter en ny hemmaseger, 2–0, mot dittills obesegrade Härnösand.

Så här i efterhand var det en vass första halvtimme, en härlig frisparksvariant och ett kliniskt avslut av Marcus Hägg som ordnade ny segersång.

Sandviken öste på inledningsvis och 1–0 var helt rättvist. Viktor Nordins korta frispark bakåt nådde Jonathan Hellström som klippte till och en elak studs framför målvakten gjorde att den gick in.

Just det målet krönte en redan fin vecka för Hellström. I måndags blev han pappa och nu gjorde han sitt första mål på nästan ett år.

– Det har varit en fantastisk vecka och få göra mål också, det var riktigt skönt. Jag har varit nära ett par gånger nu, säger Jonathan Hellström.

Men det var ändå en seger med bitter eftersmak – enligt tränaren Stefan Lundin.

– Jag är jäkligt besviken på vår andra halvlek. Vi uppträder odisciplinerat, släpper på principer och har inte fallit igenom på det här viset någon gång tidigare, säger Stefan Lundin.

Ett svar på varför kan vara Härnösands taktikbyte i paus. De gick från en ultradefensiv uppställning till att flytta upp och sätta högre press.

Det klarade inte Sandviken av.

– Vi försökte vara förberedda på att de skulle göra något sånt. De låg under med 0–2 och kan inte vara nöjda med den första halvleken. Och sen visar de att de är ett bra lag men det vi presterar är det absolut sämsta vi har gjort i år.

Vad är det som inte stämmer?

– Jag upplever oss som väldigt bekväma och när vi hamnar i stadiet så får vi problem. Härnösand är ett bra lag, jag är jäkligt besviken på vårt uppträdande. Nu reder vi ju ut det men vi är inte riktigt där mentalt och det är definitivt något vi måste reda ut snarast. För det är inte bra nog, vi har mycket högre krav än så här på oss själva.

Hela tiden strävar Lundin efter att höja lagets lägstanivå.

– Det här visar att vi har långt kvar innan vi är där vi vill vara. Försvarsspelet funkade inte särskilt bra, inte heller offensiven. Jag tror det handlar om den mentala inställningen, vi blev bekväma och det ska vi jobba bort.