Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandviken visar upp sig

SANDVIKEN
Nu ska Sandvikens kommun visa upp sig för sina invånare.

-Många sandviksbor har ju faktiskt en ganska vag bild av vad vi gör. Det gäller allt från Ängsbackens äldreboende till pelletseldning, säger kommunalrådet Stefan Hedin.
De kommande tre veckorna blir det ändring på det.
Mässan "Sandviken ser framåt" som öppnar på lördag bjuder på mängder av aktiviteter för den nyfikne. Öppet hus på värmeverket, avloppsverket och flera äldreboenden, guidad tur på Sandbacka park och massor av seminarier om samhället och dess funktioner står på programmet. Bland mycket annat.

Mässa i centrum
-Vi vill visa sandviksborna vad de har för möjligheter, säger Ulf Gillström.
Han är ansvarig för mässan som hålls på Köpmangatan 18, mitt emot systembolaget i centrum.
Hit hoppas man att tusentals sandviksbor kommer de närmaste veckorna. Inte minst för att träffa politiker. Kommunens förtroendevalda politiker ska nämligen finnas på plats för att prata med folk. Och den som vill kan säga sin åsikt i "robinsonburen". Ett sorts biktbås med videokamera.

Hedin på plats
Stefan Hedin själv tänker vara på plats så mycket han hinner. Han hoppas att Sandvikenborna verkligen tar chansen att komma på besök och tycka till. Och han vill verkligen veta vad vanligt folk tycker. Något som är ett problem att få reda på menar han.
-Alla förväntar sig att det offentliga sköter sig på ett bra sätt. Men det är inte förrän det händer saker som man reagerar. Man bara förutsätter att allt fungerar. Men ni som sitter hemma - det är er vi vill nå. Inte bara de som är fruktansvärt missnöjda, för de hör av sig ändå - utan du som är 95 procent nöjd. Vad vill du förbättra?
Stefan Hedin förklarar att "Sandviken ser framåt" är den stora chansen för medborgarna att komma med förslag på hur de vill att Sandviken ska se ut i framtiden. Därefter ska kommunfullmäktige skriva ett framtidsdokument baserat på Sundsvallsdokumentet. En vision om hur stan ska se ut och arbeta i framtiden.
MAGNUS LUNDQUIST
026-27 75 98
magnus.lundquist@gd.se

Läs mer om mässan på kommunens hemsida.
www.sandviken.se
Programmet kommer att uppdateras tills alla hålltider är fulla.