Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10 000 rockfans utan polisbevakning

Rockkonserten på Göransson Arena på lördag kommer att vara utan polisbevakning. Ett hundratal vakter kommer hålla ordning på de 10 000 besökarna.

Polisen kommer i stället stärka bevakningen i Sandvikens centrum under helgen.

Annons

– Vi har haft möte med arrangören och vi bedömer att de kommer att hantera det här själva, säger Malin Kempe, biträdande chef för brottsförebyggande enheten i Gästrikland.

Förra året blev det en debatt när Göransson Arena riskerade att få betala för polisbevakningen under konserten med den amerikanska rapartisten 50 Cent.

Men när tyska rockbandet Scorpions kommer på besök på lördag så kommer polisen inte ens att närvara vid arenan.

– Vi har inte hört något än så länge om någon polisnota. Jag vet inte hur de bedömer det här, men det är ju en rätt mogen publik. Vi kommer att ha ett hundratal vakter på plats för att hålla ordningen, säger Göransson Arenas vd Fredrik Granting.

Chefen för ordningsvakten Hannu Virkkunen bekräftar att publikens förväntade sammansättning gör att de inte ser någon större säkerhetsrisk innan evenemanget.

– Där brukar man ju alltid göra en bedömning på förhand och jag skulle tippa att medelåldern kommer att vara ganska hög. Det är klart att det alltid finns uppstickare, men inget som vi ser som ohanterbart, säger Hannu Virkkunen.

I stället kommer polisen att öka sin bevakning inne i Sandvikens centrum under helgen för att hantera den ökade mängden personer som rör sig på gatorna.

– Det kommer att vara mycket personer i omlopp i Sandviken, så vi kommer att vara mer personal ute på stan, säger Malin Kempe.

Mer läsning

Annons