Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägandeflytt ordnar nyckeltalen

Sandvikenhus flyttar ägandet av fastigheter värda 155 miljoner till ett nybildat dotterbolag.

– För att få ordning på nyckeltalen, säger Patrick Skoglund, vd.

Annons

I maj godkände kommunfullmäktige i Sandviken det allmännyttiga Sandvikenhus planer på att flytta ägandet av vissa fastigheter till ett helägt dotterbolag.
Nu vill kommunstyrelsen att fullmäktige går vidare med att godkänna den framtagna bolagsordningen och att lokaler och värderade till 155 miljoner flyttas till det nya bolaget, Sandviken Nyttofastigheter AB.
De lokaler som ska flyttas är till exempel äldreboenden och några kommersiella lokaler.
Varför genomför ni det här, Sandvikenhus kommer att äga dotterbolaget och därmed exakt samma saker som tidigare?
– För att få ordning på nyckeltalen för de vanliga bostäderna i Sandvikenhus. Ett äldreboende kostar mer att driva, samtidigt som hyrorna är högre, säger Patrick Skoglund.
Tar man i stället bort de siffrorna, genom flytten till ett dotterbolag, påverkar de inte beräkningen av kvadratmeterhyror och driftkostnader för de vanliga hyreslägenheterna.
Det ska ge ett enklare underlag för kommande hyresförhandlingar.
I årets hyresförhandlingar pågår diskussionerna fortfarande. Sandvikenhus har inplanerade möten med de båda motparterna den 29 november och 1 december.
– Den 5 december är deadline för oss att komma överens om vi ska hinna få med den nya hyran på avierna som ska skickas ut, säger Patrick Skoglund.

Mer läsning

Annons