Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla förberedelser klara

/
  • I kväll uppträder 50 Cent i Sandviken.
  • George Markarian är beredd på högt tyck i kväll. Om 50 Cent kommer på festen och blir sugen på konjak så kan han be om den konjak som ligger i en låda bakom disken. George Markarian berättar den kostar mellan 15 000 och 17 000 kronor.
  • Mitt under förberedelserna dyker Bobbie Wahlberg upp. Han är pianostämmare och ska se till att pianot är stämt när 50 Cent kommer.

Nu kan den amerikanske hiphopstjärnan inta scenen på Göransson Arena.

Annons

I kväll ställer sig den amerikanska hiphopstjärnan 50 Cent på scen i Sandviken.

Men vägen dit har kantats av hårt arbete, inte minst under den senaste veckan.Göransson Arena har under veckan bytt form. Isen är borta och planen täckt av ett stort golv. När man står ensam mitt i arenan känner man sig liten, minst sagt.

På avstånd syns arbetare som springer runt med kablar och verktyg.

I ett elrum under restaurangen står Tommy Larsson från företaget Midroc Electro. Han är elektriker och har varit här hela veckan för att säkerställa att inkopplig av ljud och ljus fungerar när scenen kommer. Han har lagt kabel längs en skena som går runt hela arenan. Men fler uppgifter har dykt upp under veckan

– Det har kommit upp mycket andra saker under veckan. En grej var att ordna ljus i logerna, säger han.

Mikael Asp är till vardags försäljningschef på arenan. Men under veckan har uppgifterna varierat.

– Jag har gjort allt från att flytta barer till att fylla på toalettpapper. Man måste ju hugga i, men det är kul, det är en jäkla stor apparat det här, säger han.

Minuterna innan han möter GD i entrén har han haft ett informationsmöte med personal. Den ordinarie räcker inte till och mycket extrapersonal har tagits in.

– Eftersom det är så otroligt krävande så har vi tagit in extrafolk. Bland annat de som ska serva i logerna. Sedan kommer SAIK-juniorer att sköta garderoberna och kioskerna, säger han.

Han är på väg hela tiden och när han lämnar entrén ska han in i ett förråd och hämta öl. Den ska ställas mitt på arenagolvet för att sedan portioneras ut till de olika barerna.

Samtidigt i går, på en helt annan plats, uppe på Livingroom i stan står George Markarian, delägare till restaurangen.

Han är beredd på kvällens 50 Cent-efterfest som ska hållas där.

– Det är häftigt att han kommer hit, till Sandviken, av alla ställen. En sådan här konsert sätter ju Sandviken på kartan, säger han.

Mer läsning

Annons