Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt vanligare att ”vobba”

/

Fyra av fem tjänstemän på Sandvik i Sandviken ”vobbar”, det vill säga arbetar samtidigt som de är hemma och vårdar sjuka barn. Det visar en undersökning som Unionenklubben på Sandvik gjort.

Annons

För några veckor sedan presenterade fackförbundet Unionen resultatet av en undersökning om medlemmarnas vobbande. Den visade att tre av fyra mer eller mindre regelbundet arbetar samtidigt som de tar hand om sjuka barn.

Nu har Unionenklubben på Sandvik i Sandviken gjort en egen undersökning. Och resultatet visar på skillnader. På Sandvik i Sandviken är det så många som fyra av fem tjänstemän som vobbat.

Resultatet är överraskande eftersom Unionens stora undersökning visade att det framför allt är tjänstemän i storstadsregionerna som vobbar. Klubbordföranden i Sandviken, Stefan Wiborgh, tror att en del av förklaringen kan vara att lojaliteten med företaget är extra stor hos de Sandvikanställda.

– Man vill göra ett bra jobb. Sedan vill man underlätta för kollegor och det finns ofta ingen att lämna över arbetsuppgifterna till när man är borta, säger han.

En av fem skulle helst vilja slippa vobbandet, en inställning som är vanligare bland kvinnor. Men några uttalade krav från företaget finns inte, enligt undersökningen.

Facket kommer nu att gå vidare och ta reda på mer om bakomliggande orsaker och om hur arbetsmiljöaspekter och andra ansvarsfrågor ska hanteras. Vad händer till exempel om man skadar sig när man jobbar hemma eller om utrustning skadas eller går sönder? Vem har ansvar och vem blir ersättningsskyldig?

– Vår uppgift är att se till att det här görs på rätt sätt och att alla vet vad som gäller, säger Stefan Wiborgh.

En fördel som vobbaren har jämfört med vabbaren – som ”bara” tar hand om sjukt barn – är att hen slipper krånglet med Försäkringskassan.

– Det här är en bra möjlighet, tycker många, och då ska de ju ha den möjligheten. Men det är viktigt att det inte blir något krav, säger Stefan Wiborgh.

Fotnot. Med ”vobb” menas vård av barn – ”vabb” – kombinerat med jobb.

Fotnot 2: Att kolla jobbmejlen eller ringa några samtal när det sjuka barnet sover är inte tillåtet för den som får ersättning för vård av barn.

– Då ska man ha lön från arbetsgivaren, säger Niklas Löfgren, familjepolitisk talesperson på Försäkringskassan.

Mer läsning

Annons