Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än kan det bli minigolf i Sandviken

Hoppet är inte ute för en minigolfbana i Sandviken. Kommunen letar alternativa platser och samtal har förts med Göransson Arena.

Annons

GD berättade tidigare i veckan att projektet med att placera en minigolfbana vid Parkbadet föreslås avslutas. Markberedningen skulle bli för dyr.

Bangolfbanan, som redan har köpts för 75 000 kronor, skulle då säljas. Men nu väcks nytt hopp.

– Det har visat sig att det finns ett intresse för bangolf så vi tittar på alternativa platser att lägga banan på. Men ingenting är klart och det måste godkännas av nämnden först. Än så länge ligger banan hos säljaren i Umeå. Om en lösning dyker upp fraktas den ner till Sandviken, säger Bo Eriksson, kultur- och fritidsförvaltningschef.

En av de platser som skulle kunna vara aktuella är Göransson Arena.

Fredrik Granting säger att det skulle kunna fungera att placera den inne i arenan sommartid.

– Det är en fantastisk grej och jag har faktiskt pratat med kultur och fritid om det. Det enda problemet är markarbetet som behövs, det kostar pengar. Däremot har vi tittat på möjligheterna att ha minigolfbanan inomhus på sommaren. Det har varit en kritik från början att den är stängd sommartid. Så vi tittar på möjligheterna att lyfta in den. Jag har förstått att det är en bra bana, säger han.

Mer läsning

Annons